REVIEWS

"...het Helderse Signs, dat jaren terug al eens op het buitenfestival stond, verdiende meer dan -inmiddels- een pakweg zeventig koppen tellende meute. Het grootste deel van het zelf geschreven en stevige werk klonk zeer goed. Met veel tempowisselingen, meeslepend gitaarwerk, een gedreven drummer en een man op toetsen."
                                  Noord-hollands Dagblad - Live Review


"De conclusie na afloop [van het optreden] kon er dan ook maar één zijn: Signs is terug, en doet in niks onder voor wat er nog meer aan symfonische rock/metal in dit land rondloopt. Sterker nog, het zou me niks verbazen als de band de rest van progrockend Nederland er met twee vingers in de neus naar huis speelt. En niet alleen vanwege de pakkende nummers en uitstekende instrumentatie, maar ook vanwege de pure lol die ik vanavond van het podium zag spatten."

                                                  Lords Of Metal - Live Review

"Na 15 jaar klinkt de muziek [van Private Eyes] nog even fris en roept het de herinnering op aan Nederlandse bands die juist wel een platendeal wisten te sluiten. Want Signs is de grote gemene deler van de stijlen die o.a. Egdon Heath, For absent Friends, Kayak en Taurus ten gehore brengen.
Juist die mix aan stijlen levert Signs op Chimera al een eigen stijl op die middels Private Eyes verder wordt doorgetrokken. Klinkt Chimera al goed, Private Eyes grijpt je door de pakkende stijl nog steviger in je lurven. De Graaf bromt met zijn bas, Van der Park soleert er op los en Faas vult alles mooi aan. Het heeft een plaat opgeleverd die zich in die jaren makkelijk had kunnen meten met menige release van eerder genoemde bands.
Al concluderend moet ik constateren dat het een geluk is dat Signs zich aan de vergetelheid heeft ontrukt en hun oude materiaal op CD-R heeft uitgebracht. Het belooft veel voor het komende album, waar ik eerlijk gezegd reikhalzend naar uitkijk."

                    
                                 Wilco Barg - iO Pages

"Signs keert terug als een zeer volwassen en strakke band. Er is een enorme vooruitgang geboekt in de muziek zelf, de kwaliteit van de composities, de technische vaardigheden en de zangpartijen. Dit alles maakt Source Code een geweldige cd, die de luisteraar heel veel voldoening zal geven bij elke draaibeurt. Nou zou men kunnen aanmerken dat er niet veel nieuws in de muziek zit, deze nauwelijks buitengewone ideeen bevat of dat de band de Amerikaanse prog negeert, maar daar staat tegenover dat Signs op een ongeloofelijke consekwente manier zijn eigen muzikale koers vaart, een zeer eigen identiteit bezit  en met dit nieuwe album een reusachtige stap voorwaarts maakt."
(vier van vijf sterren)

                              Metal Hammer Poland - Source Code review

"Inderdaad ja, lekker én belangrijk! Want Signs weet wel degelijk te boeien. Allereerst hebben ze in zanger Hans de Graaf (en tevens soepel plukkende bassist) een prima zanger met een prettig Brits klinkend stemgeluid (in het nummer 'Scanner' met een Schotse 'vis'smaak á la 'Fugazi') en ten tweede in Ron van der Park iemand die niet te beroerd is er flink op los te snaarmasturberen. Vooral in het bijna tien minuten durende 'Knots & Tangles' resulteert dat in een prachtig opgebouwd, episch werkje. Het gevarieerde drumwerk en de rijkelijk aanwezige, maar niet hinderlijk overdreven keyboardlagen van resp. Bert Vliegen en Marcel Faas zorgen voor de vervolmaking van het Signs-geluid dat weliswaar zijn fundamenten in de jaren tachtig heeft verankerd, maar met een frisse spanning van anno nu prima voor de dag komt, gevrijwaard van welke onwelriekende groene groenteluchtjes dan ook. [...]Vooral liefhebbers van Marillion (Fish-periode), IQ en Pendragon moeten maar eens de website van deze band uit Den Helder bezoeken."
  
                                      Lords Of Metal - Source Code Review

"Met The Kings of Disneyland laat Signs zien niet onwelwillend tegenover een muzikale progressive metal impuls te staan. In eerste instantie denk je van doen te hebben met een stevige It Bites inslag, maar daarna rollen de bekende dualistische gitaar- en toetsenloopjes, die de progressive metal zo domineren uit je boxen. Met dit nieuwe werk toont Signs aan de positieve lijn door te kunnen trekken. De groep blijft lekker experimenteren zonder de eigen stijl uit het oog te verliezen. Het enige minpuntje aan deze CD is dat de traktatie slechts beperkt blijft tot twee nieuwe nummers."

                                              iO Pages - Source Code review

"The old songs, which I didn't knew (didn't knew the band until today) were cool and the new material even cooler. There is a bit more bite in the new songs and singer/bassplayer Hans de Graaf seems to be a dutch Geddy Lee, playing and singing so easy! Also keyboard player Marcel Faas did a great job, as well as the drummer Bert Vliegen. The guitar player Ron van der Park played awesome, very melodic and with whole his heart! They played real prog with the usual elements prog needs. If you really dig sympho/progrock with an typical IQ/Marillion touch and Dream Theater kinda like riffs, check these guys out, they are awesome."

                     Jurrie Teeuwen - Dutch Progressive Rock Page


“Dat het ook anders kan bewijst Signs. Met  Square Circles zorgen ze zelfs voor een kleine sensatie. De nummers zijn afwisselend sfeervol of up-tempo en slepen je mee naar een betere wereld waar eerlijkheid en gelijkwaardigheid de boventoon voeren.” 
                      
Walter Hoeymakers - Meltdown/Watt Magazine


“De muzikale topprestatie van deze aflevering wordt zonder twijfel geleverd door Signs. Private Eyes staat bol van hoogstaande speltechniek en heeft ook compositorisch en productioneel het nodige te bieden.” 
                   
Demo van de Maand - Aardschok/Metal Hammer


“Met Private Eyes heeft Signs een in meerdere opzichten uitstekende demo afgeleverd. De maatschappijkritische teksten, de power van de nummers en het hechte samenspel resulteren in een van neerlands beste demo’s van de laatste jaren.” 
                                   
Rob Hanemaayer - SI Music Magazine


“Wie Signs heeft zien spelen in de Amsterdamse Melkweg en op het With a Little Help-Festival in Leerdam moet opgevallen zijn dat de band met frisse ideeen een perfectie nastreeft die weinige grotere bands kunnen evenaren. En met hun afwisselende, compacte en krachtige songs zullen ze zelfs de kritische luisteraar niet onberoerd laten.” 
        
                     Henk de Keizer - OJC The Jungle Leerdam


“Wat moet ik nou eigenlijk nog vertellen over Signs? Hoogstaande composities, uitstekende muzikanten; kortom een geweldige band, een genot om naar te luisteren.” 
                         
Ruud “Walking Fire” - De Boerderij Schagen